TarotBeeld

Consulten - Coaching en Cursussen

Caban Dans

Caban Dans is een nieuwe holistische vorm van dansen.

Dat houdt in dat er veel aandacht is voor zowel het lichamelijke aspect d.m.v. dansen maar ook voor onze gedachtenwereld, waar veelal onze angsten en onzekerheden gevormd zijn, als voor onze spirituele bewustwording met als doel dat we sterker en zelfverzekerder maar ook bewuster worden in ons dagelijkse leven.

Caban betekend letterlijk : Rode Aarde, maar wijst ons ook op de keuzes die wij hebben om ons leerplan hier op aarde te kunnen voltooien. We kunnen ons leerproces al kronkelend en slingerend afleggen maar we kunnen ook onze aangeboren intuitieve gave gebruiken. Tijdens de cursus zal ook hier aandacht aan besteed worden.

De mens heeft 7 grote Chakra energiebronnen en alle dansen zijn gebaseerd op deze chakra's. Iedere Chakra heeft zijn eigen werking zowel op het fysieke als emotionele vlak en vandaar dat ook iedere Chakra zijn eigen dans heeft.

Onze 1e Chakra is bijv. belangrijk voor het aarden. Voelen dat je hier op aarde bent en je daar goed bewust van zijn. Deze chakra vormt zich al in de baarmoeder en vooral de eerste levensjaren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van deze belangrijke Chakra. Als deze in onze prille jaren niet stevig gevormd is zul je tijdens je verdere leven hier geen kracht uit kunnen halen als er iets gebeurd met je basisbehoeften als : voeding, vertrouwen, gezondheid, huis en gezin maar ook het hebben van vertrouwen in jezelf.

Met behulp van de Caban 1e Chakra dans kun je je grondig aarden, wordt je je bewust hoe je weer krachtig en zelfverzekerd kunt worden.

Alle korte choreografien zijn gebaseerd op Chakra Psychologie en Chakra Healingen.

Ritme en Beweging is een levensbehoefte.

Als mensen spontaan dansen, drukken zij uit wat hen innerlijk beweegt., dus ook de gevoelens en gedachten die verdrongen zijn.